WELKOM OP DE WEBSITE

Op deze site vindt U informatie over de logopediepraktijk. Natuurlijk kunt u als u dat prettiger vindt ook even bellen of een mailtje sturen. Als U een afspraak wilt maken kunt zich telefonisch of via e-mail aanmelden. U kunt zich ook aanmelden via deze website (zie onder Contact). Er is ook de mogelijkheid om op het "inloopspreekuur" langs te komen


WERKWIJZE 

Het eerste gesprek duurt meestal een half uur. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. De logopedist noteert alle persoonsgegevens en ontvangt van u een verwijsbrief van de huisarts of specialist. Voor de meeste verzekeringen heeft u geen verwijzing nodig. De logopedist kan u vertellen of u een verwijzing nodig heeft. Naar aanleiding van dit intakegesprek wordt bepaald of logopedie nodig is

DE DIAGNOSE


Naar aanleiding van het eerste gesprek wordt bekeken of er meer informatie nodig is en of er misschien testen afgenomen moeten worden. In de volgende afspraken worden deze dan eerst afgenomen en/of wordt er aanvullende informatie verzameld. Wanneer deze fase klaar is wordt de uitslag van de testen met u besproken en wordt het behandelplan doorgenomen.

DE THERAPIE 


De behandelingen duren meestal een half uur en vinden meestal 1 of 2 maal per week plaats in de praktijkruimte. Indien nodig, is ook behandeling aan huis mogelijk. Ouders van kinderen zijn soms bij de behandeling aanwezig. Wanneer dat niet het geval is wordt de behandeling in de laatste 5 minuten altijd even doorgesproken. Tijdens en vooral na de therapie wordt actieve participatie van ouders verwacht om de logopedische doelen te kunnen behalen.

BEHANDELOVEREENKOMST

Op verzoek van uw zorgverzekeraar wordt met u als cliënt of als ouder/verzorger van een cliënt een behandelovereenkomst gesloten. Het gaat hierbij om afspraken over de logopedische behandeling. Deze overeenkomst wordt tijdens de eerste afspraak besproken en ondertekend. Een kopie van deze overeenkomst wordt in het dossier bewaard en het originele exemplaar is voor uzelf.